Cikkek

Cipőápolás

2019.01.29 12:31
Cipőápolás

Mint bármely tárgyunk, amit nap mint nap használunk, úgy a cipőnk is hosszabb élettartammal hálálja meg a törődést. Fokozottan igaz ez a munkavédelmi cipőkre, melyeket jellemzően napi 6-8 órán és megközelítőleg évi 230 napon keresztül viselünk, nem ritkán mostoha körülmények között. Néhány apró trükkel és egy kis odafigyeléssel azonban sokáig újszerűek maradhatnak.

Új cipő? Finoman bánj vele.

Új cipődet mindig óvatosan tisztítsd. A túl erős dörzsölés könnyen a színek fakulását okozhatja. Van néhány egyszerű praktika- melyet biztosan mindannyian halottunk már-, ami valóban megfontolandó: Az ecet kiválóan alkalmas a só okozta foltok eltávolítására, míg cipőnket egy olajos kendővel áttörölve búcsút is inthetünk a víz és a hó nyomának.

Óvd cipődet a hőtől és nedvességtől.

Lábunk hőt és nedvességet termel. Viselés után érdemes lehet kivenned a talpbetét cipődből, hogy segítsd a száradást.

Nedves a cipőd? Gondosan szárítsd!

Soha ne tedd ki nedves cipődet sugárzó hőnek, így lehetőleg tartsd távol a radiátortól, kályhától, illetve bármely fűtőtesttől, ezzel megóvhatod bőr cipődet a kirepedezéstől. Helyette inkább előbb tisztítsd meg egy nedves ruhával, majd töröld át egy szárazzal. Vagy csak simán hagyd szobahőmérsékleten megszáradni.

Tartsd tisztán!

Poros, sáros helyen dolgozol? Munka után mindig fordíts egy kis időt cipőd ápolására.